Vanhoja kilpailutuloksia

 

Lohjanjärven matkapurjehdusmestaruus käytiin 17.7.2010

Lohjanjärven matkapurjehdusmestaruus purjehdittiin lähes trooppisissa olosuhteissa lauantaina 17.7. Tuuli oli oikkuileva ja aiottu matkapurjehdus Aurlahdelta Karjalohjalle jouduttiin lyhentämään Selkäsaarten kohdalle.
Usean vuoden tauon jälkeen kilpailuun osallistunut Erkki Häkkisen veteraanimiehistö onnistui reittivalinnassaan ja piti venevauhdin ylivoimaisesti parhaiten. Viime vuoden mestari Jukka Kähönen Karjalohjan Venekerhosta ei päässyt hyödyntämään kotikenttäetua lyhennetyn reitin vuoksi.
Kilpailussa epävirallisesti purjehtineet kevytveneet olisivat yltäneet sijoille 2 (Ensio Toikkanen, Laser) ja 6 (Virtanen & co, 49er).

Tulokset:
1. Erkki Häkkinen, Lightning, Lohjan Purjehtijat
2. Jukka Kähönen, Helmsman 20, Karjalohjan Venekerho
3. Seppo Tuominen, Soling, Lohjan Purjehtijat
4. Markku Virolainen, H-vene, Lohjan Purjehtijat
5. Antti Kähönen, Rock 20, Karjalohjan Venekerho

 

Voittajaveteraanit hikisen urakan jälkeen. Etualalla vasemmalta Rolle Långström, Jussi Hakava ja Erkki Häkkinen.

 

Optimistijollien joukkue-SM –kilpailut 12.-13.6.2010

Optimistiluokan joukkue-SM –kisat käytiin myrskyisenä lauantaina ja sateisena sunnuntaina Aurlahdella 12.-13. kesäkuuta. Kilpailuun osallistui 13 nelihenkistä joukkuetta.


 

Lohjalaiset Napolinlahdella 16.1.2010

Seitsemästoista Trofeo Marcello Campobasso purjehdittiin tammikuun 4.-6. Italiassa Napolinlahdella. Ilmoittautuneita oli 20 maasta, lähes 200 junioripurjehtijaa. Järjestävä seura tarjosi meille suomalaisille viisi sponsoroitua optaria sekä kolme ilmaista hotelliyötä aterioineen. Matkaan ilmoittautuivat Otto Laakso ja Lars Berghäll Lohjan Purjehtijoista, Risto Pesola ja Tom Wendt Tuusulan Purjehtijoista sekä Anttoni Hautamaa Lappeenrannan Purjehtijoista. Tom loukkasi joulunpyhinä jalkansa, joten matkaan lähti Suomesta vain neljä junioria.

Lensimme perjantaina uudenvuodenpäivänä ensin Helsingistä Roomaan. Mukana lähtivät ruumaan muiden matkatavaroiden kanssa kaikkien purjeet. Riston paketissa kulki koko riki. Pojilla olivat käsimatkatavaroiden joukossa myäs oleellisimmat purjehdusvarusteet, sillä ennakoimme mahdollisia laukkujen myöhästymisiä. Laukkumme jäivätkin useaksi vuorokaudeksi Helsinki-Vantaan kentälle. Roomasta jatkoimme vielä iltamyöhään Napoliin mukanamme, onneksi lennolle ehtineet purjeet sekä käsitavaroissa olleet kuivapuvut

Seuraavana aamuna kokosimme meille varatut optarit lainaamalla järjestävän pursiseuran suurella myötävaikutuksella heidän varastostaan tarvitsemamme narut, köydet, äyskärit ja melat. Muiden maiden joukkueenjohtajilta saimme käyttöömme työkaluja.

Iltapäivällä teimme ensimmäiset treenit yhdessä italialaisten kanssa parin metrin mainingeissa ja 7 m/s tuulessa, puuskien ollessa 11 m/s. Toisen treenipäivän teimme sunnuntaina englantilaisten seurassa. Saimme vaihdettua Anttonille Optimaxin MK4 kisamaston ja olimme valmiit seuraavana päivänä starttaavaan kisaan.

Ensimmäisenä päivänä kisattiin 5 m/s tuulessa. Toisena päivänä tuuli oli jo 6-7 m/s ja aallokko korkeampi kuin ensimmäisenä päivänä. Alle 16-vuotiaat tekivät molempina päivinä kolme lähtöä ja alle 12-vuotiaat kaksi lähtöä. Kolmantena päivänä tuuli oli heti aamusta yli 20 m/s. Aamun ensimmäistä lähtöä siirrettiin parilla tunnilla ja samalla kadettiluokan lähdät peruttiin kokonaan. Vanhemmat juniorit ajoivat tuulen laannuttua vielä kaksi lähtöä. Riston isä, Sakari, kävi toteamassa aallokon ja 2,5 metrin mainingin kumiveneestä käsin.

Lopputuloksissa Risto oli 76:s, vaikka ei vatsataudin vuoksi voinut kolmantena päivänä osallistua lähtöihin. Anttoni oli puolestaan 89:s. Oton ja Larsin kadettiluokassa oli vain 18 kisaajaa. Otto oli 14:s ollen pisteissä lähellä lopputuloksissa keskivaiheille sijoittunutta porukkaa ja Lars oli 15:s.

Olimme koko kilpailun aikana hienosti esillä 20 maan joukossa. Saimme runsaasti hyviä kontakteja ja positiivista huomiota. Varusteiden puuttumisesta huolimatta pojilla oli hyvä tiimihenki. Anttoni ja Risto antoivat Otolle ja Larsille hyviä purjeentrimmausneuvoja. Kisan päätyttyä veneitä ja rikejä luovutettaessa italialaiset järjestäjät hämmästelivät ilolla suomalaisten huolellista ja järjestelmällistä varusteiden kohtelua.


 

 Palkintojakin tuli. Anttoni sai komean hopeapokaalin Trofeon kaukaisimpana osanottajana. Otto puolestaan palkittiin vaikuttavan kookkaalla hopeakulholla kisan nuorimpana osallistujana. Kisatuomisina muistamme kaikki varmasti tsemppihengen, joka meillä oli matkalaukkuharmeista huolimatta. Ja luonnollisesti vaikuttavat aaltokokemukset Vesuviuksen kohotessa horisontissa. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja tämän juonioritiimin huoltajana toimiminen oli mitä mahtavin kokemus. Kotiin laskeuduimme loppiaista seuraavana torstaina. Kotikentällä odottivat iloksemme myäs koko reissun kadoksissa olleet matkalaukkumme.

Kirjoittanut OP Laakso / Lohja


 


 

505 Karvalakkiregatta 24.10.2009

 

Karvalakki-regatan tulokset
1. 8923, BSS / HSK, T. Held M., Wolontis,
2. 8466, KuoPS / HyP J. Hamström, A.Salonen
3. 8678, HSS / ESF, E. Laitinen, T.Castren
4. 7809, N / HSK ,H. Räty, J. Kuosa
5. 7781, ??, J. Pietilä, A. Donner
6. 8320, LPS / HSK, T. Miettinen, T. Elovirta
7. 7956, NJK / LP, V. Leskinen, J. Saren

Kirpeä syyssää ei haitannut purjehtijoita

 


Optimistitiimimme voitokkaana kauden viimeisessä Haastajasarjan osakilpailussa. 6.10.2009

Sokeri Pohjalla? purjehdittiin lauantaina Kantivikin Purjehtijoiden (KVP) isännöimänä. Päivän aikaan purjehdittiin neljä lähtöä erinomaisissa olosuhteissa Kantvikin merialueella.
Lohjan Purjehtijoiden Optimistipurjehtijat saavuttivat voitot kaikissa ikäluokissa. Lauri Lilja oli ensimmäinen alle 9 vuotiaideOptimistiluokan Haastajasarjan tämän kauden viimeinen osakilpailu ?n sarjassa, Otto Laakso ykkönen kovatasoisessa 10-12 -vuotiaiden sarjassa ja Olli Lilja 13-15 -vuotiaiden sarjassa. Yleiskilpailun voiton otti Otto Laakso, jota täydensi Lars Berghäll kuudennella sijalla.


 

Lohjan Purjehtijoiden sijoitukset yleiskilpailussa, jossa kaikkiaan 15 kilpailijaa:


 

1. Otto Laakso FIN-816 (4 pistettä)
6. Lars Berghäll FIN-369 (14 pistettä)
8. Olli Lilja FIN-614 (20 pistettä)
10. Lauri Lilja FIN-318 (26 pistettä)


 

Lohjan Purjehtijoiden Optimistitiimillä on vielä kauden päätöskilpailu edessään. Optimistijollien joukkue-SM kilpailu purjehditaan 10-11.10 Espoon Pursiseuran (EPS) järjestämänä. Kilpailuun osallistuu edellä mainittu neljän pojan tiimi, joka täydentyy viidennellä varajäsenellä, joka on Daniela Nilsson, Ekenäs Segelsällskap (ESS)

 


 

Lohjan Purjehtijat 19.-20.9.2009 Tuusulan Haastajasarjan Syyspurjehduksessa.

Tuusulan Purjehtijat järjestivät viikonloppuna kaksipäiväisen syyspurjehduksen, johon osallistui Lohjan Purjehtijoiden Optimistitiimi kolmen purjehtijan voimin sekä lisäksi E-Jollaluokassa yksi LP:n edustaja. Molemmissa luokissa taso oli erittäin kova, sillä samaan aikaan ei järjestetty muualla rankingsarjan kisaa. Mukana oli näin suuri osa kansallisista kärkinimistä. Kaikkiaan ajettin kuusi lähtöä, kolme molempina päivinä.
Olosuhteet olivat niin sään kuin järjestävän seuran osalta loistavat. Kiitos TP:n aktiivisille järjestäjille hyvin järjestetystä kilpailusta. Molempina päivinä saatiin nauttia auringonpaisteesta ja iltapäivää kohden yltyvästä tuulesta.
Optimistiluokassa Otto, Lars ja Lauri ylsivät kilpailun tasoon nähden hyviin sijoituksiin. E-Jollissa Olli paransi vauhtiaan koko viikonlopun ajan ja antoi ainoana vierailevan seuran osallistujana hyvän vastuksen TP:n purjehtioille.


Ikäuokassa alle 9v LP:n Lauri sijoittui sijalle 2, ikäuokassa 10-12v. Otto sijoittui sijalle 11 ja Lars sijalle 12.
 

Linnanmäki Regatta14.9.2009

Eteläsuomalaiset pursiseurat ovat tänä kesänä ihmetelleet tulosluetteloissa näkyvää kirjainparia LP. Viime lauantaina Linnanmäellä sitä tultiin jo oikein kysymään ja sunnuntaina Marjaniemessä tivattiin, että mitä siellä Lohjalla oikein tapahtuu?
Lauantaina 12.9.Töölönlahdella pidettyyn Linnanmäki-regattaan osallistuivat Lars Berghäll, Lauri Lilja ja Olli Lilja. Kisan kahdessa lähdössä optareita oli yhteensä 90. Omassa ikäluokassaan Lauri saavutti ensimmäisen sijan.

Linnanmäki-regatta tulokset: (Total, Sijoitus ikäluokassa)
7. Lauri Lilja 13-7, 20, 1. (2000-)
15. Lars Berghäll 12-22 34, 9. (1999-1997)
28. Olli Lilja 28-24, 52, 7. (1996-1994)


 

Sunnuntaina 13.9. Marjaniemessä Optistart-kisaan osallistui 13 purjehtijaa.

Kisassa purjehdittiin neljä lähtöä ja Lohjalta mukana olivat Lauri Lilja ja Otto Laakso.

Optistart tulokset: (Total, Nett, Sijoitus ikäluokassa)


1. Aino Ikonen, EPS 1-1-(5)-3, 10.0, 5.0
2. Ekku Salmensaari, MP (6)-2-3-1, 12.0, 6.0
3. Otto Laakso, LP (4)-3-1-2, 10.0, 6.0 2. (1999-1997)
4. Lauri Lilja, LP 5-(7)-2-4 18.0, 11.0, 1. (2000-)

 


Kauden päätös meni Luokkakalliolle 6.9.2009

Lämmin kesäsää suosi kauden päätöspurjehdusta. Kilpailu starttasi Nuottatien uudelta laiturilta tasoitettuna siten, että pienimmällä LYS-kertoimella oleva vene starttasi ensimmäisenä. Reitti kiersi Immoon, Liessaaren ja Ollisaaren välistä, Pottenbergin ohittaen ja lopulta Virmoon, josta purjehdittiin samaa reittiä maaliin.
Toisena startannut Jussi Luokkakallio siirtyi pian eskaaderin kärkeen ja saapui myös ensimmäisenä maaliin voittaen Ensio Toikkasta puolitoista minuuttia. Etelänpuoleinen tuuli puhalsi 2-5m/s, mutta Sitoon, Liessaaren ja Ollisaaren tyyni kohta sekoitti kilpailujärjestystä.


 

Tulokset:

1. Jussi Luokkakallio, Lightning (tasoitettu aika 6896 sek)
2. Ensio Toikkanen, Laser (7029 sek)
3. Harry Etelävirta, Microtross (7407 sek)
4. Leo Junno, Soling (8322 sek)
5. Markku ja Pirjo Brax, 606 (8324 sek)
6. Olle Winter, H-vene (8482 sek)
7. Seppo Tuominen, Soling (8618 sek)
8. Veli-Matti Viitavuori, H-vene (8860 sek)


 

Merident Race 29.-30.8.2009

Merident Race kilpailtiin viikonloppuna Aurlahdella neljässä eri luokassa: optimistit, e-jollat ja laserit radial ja standard-luokissa. Laserit osallistuivat tässä myös Laser Masters -rankingsarjaan.
Lauantain ensimmäisenä kilpailupäivänä tuuli puhalsi hankalasti harjun ylitse etelän suunnasta 5-6 metriä sekunissa. Laserien standardeissa NJK:n legendaarinen Kim Weber voitti suvereenisti kaikki päivän kolme lähtöä. Laser radialissa Lohjan Emma Åkerlund voitti ensimmäisen startin, mutta sen jälkeen Tuusulan Purjehtijoiden Johanna Gustafsson otti ykkössijat. Aiemmat meriittinsä Johanna on hankkinut Tornado-luokassa, mutta tähtää nyt huipulle Laser radialissa. Emma otti loput kakkossijat. Lohjan Kasper Palin otti tarjolla olleet kolmossijat.
Toisena päivänä tuuli oli kääntynyt hieman enemmän oikealle edellisestä päivästä ja puhalsi yli 6 metriä sekunnissa. Merenkävijöiden huippupurjehtija Rudi Biaudet voitti päivän kaksi ensimmäistä lähtöä. Puuskaisessa ja kääntyilevässä tuulessa Lohjan Peter Åkerlund säväytti johtamalla päivän toista lähtöä ylämerkilla ja piti paikkansa vielä alamerkillä. Tästä lähdöstä tuli hänen parhaansa, ollen siinä lopulta neljäs. Samaisessa lähdössä Lohjan Ensio Toikkanen onnistui ensimmäisen kerran saamaan himoitsemansa Kim Weberin päänahan. Kärki Lasereissa oli tasainen ja ratkaisut syntyivät vasta viimeisellä luoviosuudella.
Optimistijollissa oli vain lohjalaisedustusta, jossa Otto Laakso voitti kaikki lähdöt yhtä lukuunottamatta.
E-jollissa Lisa Winter hallitsi Olli Liljan ja Juha Väänäsen kummankin kerätessä 10 pistettä, mutta ykkössijojen turvin Olli sijoittui toiseksi.
Laser Masters -sarjan edustajana Kim Weber kiitteli LP:n järjestelyjä ja Lohjan olosuhteita. Täällä on loistavat harjoitus- ja kilpailumahdollisuudet.

 

Tulokset:

Optimistit:

1. Otto Laakso (1,1,2,1,1,1, yht. 5 pistettä)
2. Lars Berghäl (2,3,1,2,2,2, yht. 9)
3. Lauri Lilja (3,2,3,3,3,3, yht. 14)
4. Annika Pennanen (4,4,4,5,4,4, yht. 23)
5. Elina Peltonen (5,5,5,4,5,5, yht. 24)
6. Jami Laine (DNF,6,DNS,DNC,DNC,DNC, yht. 38)


 

E-jollat:

1. Lisa Winter (1,3,2,2,1,1, yht. 7 pistettä)
2. Olli Lilja (3,2,1,1,3,DNS, yht. 10)
3. Juha Väänänen (2,1,3,3,2,2, yht.10)


 

Laser radial:

1. Johanna Gustafsson, TP (Master) (2,1,1,1,1,1, yht. 5 pistettä)
2. Emma Åkerlund (1,2,2,2,2,2, yht. 9)
3. Kasper Palin (3,3,3,3,3,DNS, yht. 15)


 

Laser standard:

1. Kim Weber, NJK (Grand Master) (1,1,1,2,3,1, yht. 6 pistettä)
2. Rudi Biaudet, M (Grand Master) (4,2,4,1,1,3, yht. 11)
3. Ensio Toikkanen (Master) (2,3,3,3,2,2, yht. 12)
4. Mikko Tiihonen, EPS (Master) (3,4,2,4,5,4, yht 17)
5. Jukka Saren (Master) (5,6,6,5,6,6 yht. 28)
6. Peter Åkerlund (Master) (6,5,7,7,4,7 yht. 29)
7. James Casserly (Master) (7,7,5,6,7,5 yht. 30)

 


 

Optaritiimimme haki SM-kisakokemusta 26.08.09

Helsingin edustalla purjehdittiin 21-23.8. optimistijollien avoimet SM-kilpailut. Lohjan Purjehtijoita edustivat 9-vuotiaat Lars Berghäll, Otto Laakso ja Lauri Lilja. Kyseiseen luokkaan osallistui tänä vuonna yhteensä 95 optaria, joista 9 oli Virosta ja 3 Venäjältä.
Ensimmäisen heikkotuulisen kisapäivän jälkeen (3 lähtöä) saatiin lauantaina jo reipasta tuulta purjeisiin (neljä lähtöä). Sunnuntaina odoteltiin kolmisen tuntia päivän ainoata lähtöä tyvenessä.


 

Sijoitukset:
77. Otto Laakso
85. Lars Berghäll
89. Lauri Lilja

 

 

Matkapurjehdus Kaljaasiin 24.8.2009

Perinteisessä Kaljaasipurjehduksessa 22.8. voitti Enska jälleen. Yllättävän tiukka tasoitustulos: seitsemän ensimmäistä venettä olivat maalissa viiden minuutin haarukassa ja kahdella oli alle 10 sekunnin aikaerot. Kaksi uutta venekuntaakin oli mukana.
Juniorit ovat kivasti vauhdissa kilpailutoiminnassa, nytkin lähti kolme mukaan rohkeasti omana luokkanaan.Tuuli oli puuskainen ja arvelutti junnuja ennen starttia.


 

Tulokset:

1. Ensio Toikkanen, Laser
2. Harry ja Paula Etelävirta, Microtross
3. Emma Åkerlund, Laser radial
4. Hannu Ryynänen ja Marjo Koponen, Sunwind 20
5. Seppo Tuominen ja Kari Ulvio, Soling
6. Pirjo ja Markku Brax, 606
7. Leo Junno ja Tiit Kaasik, Soling
8. Katariina ja Veli-Matti Viitavuori, H-vene


 

E-jollat
1. Olli Lilja
2. Lassi Jääskeläinen
3. Matias Larsson

 

 

9.8. 2009 purjehditun Optimisti-aluesarjan tulokset

EPS järjesti sunnuntaina 9.8. Optimisti-aluesarjaan kuuluvaan kesäkisan. Loistavissa olosuhteissa purjehdittuun kilppailuun osallistui Lohjan Purjehtijoiden Optari Teamista Lauri Lilja, Otto Laakso ja Lars Berghäll. Kilpailua leimasi oikutteleva tuuli, joka aiheutti sen, että lähtöjä uusittiin useamman kerran. Tuulta kisan aikana oli 3-6 m/s, lämpötila helteinen 26 astetta. Päivän aikana purjehdittiin "makkararadalla" 4 lähtöä, joista 2 aamupäivällä ja kaksi iltapäivällä.
Lohjan Purjehtijoiden purjehtijat menestyivät lähdöissä vaihtelevasti. Paras sijoitus tuli viimeisessä lähdössä, jossa Lars sijoittui sijalle 8, Otto sijalle 12 ja Lauri sijalle 18. Ikäsarjassa vuonna 2000 ja sen jälkeen syntyneet Lauri Lilja sijoittui toiseksi.

Kokonaiskilpailussa pojat menestyivät seuraavasti:

Lars Berghäll sija 15
Otto Laakso sija 17
Lauri Lilja sija 22

Kaikkiaan kilpailussa oli mukana 30 venettä.

Seuraava kilpailu on Helsingissä 21-23.8. purjehdittava SM-kilpailu, jossa pojat osallisuvat avoimeen luokkaan.

 
 

Lohjanjärven matkapurjehdusmestaruus 10.8.2009

Lohjanjärven matkapurjehdusmestaruudesta kilpailtiin lauantaina 8.8. suuntana Karjalohja.

Kilpailun vei nimiinsä Jukka Kähönen Karjalohjan Veneseurasta.


 

Tulokset
1.Jukka Kähönen, Helmsman 20, KV
2.Harry Etelävirta, Microtross, LP
3.Leo Junno, Soling, LP
4.Ia Wennerstrand, Soling, LP
5.Jukka Matikka, Microtross, LP, DNF


 

Logitech Cupissa hyvä lohjalaisedustus 6.8.2009

Lars Berghäll purjehti kolmanneksi ja Otto Laakso viidenneksi keskiviikkona 5.8. Turun Pursiseuran järjestämässä Logitech Cupissa. Kilpailu oli samalla Optimistijollien aluekilpailu. Ruissalon eteläpuolelle kokoontui osallistujia neljään veneluokkaan: 606, Laser, Zoom ja Optarit.
Optareihin osallistui 7 kisaajaa. Heikossa tuulessa ajettiin kolme lähtöä ja jokaisessa lähdössä TPS:n Erica Partanen (ranking 12) vei voitot ja toiseksi tuli TPS:n Aaro Heikkilä (ranking 33). Heinäkuussa Suomen EM-joukkueessakin purjehtinut Erica oli maaliin tullessaan vain parikymmentä metriä Lohjan poikia edellä.

 

 

Otto Laakso menestyi Optimistijollien aluekilpailussa 5.8.2009

Lohjan Purjehtijoiden 9-vuotias Otto Laakso sijoittui seitsemänneksi 18-19.7. pidetyssä kovatasoisessa Optimistijollien aluekilpailussa Espoossa. Kaksipäiväinen Valkyria Cup pidettiin Espoon Suvisaariston länsipuolella Esbo Segelföreningin järjestämänä. Lauantaina purjehdittiin kolme lähtöä kohtalaisessa tuulessa. Sunnuntain kovassa tuulessa, jossa veneitä jo kaatui ja keulat haukkasivat myötäosuudella aaltoihin, tehtiin myös kolme lähtöä.
Otto teki tasaista jälkeä lähdöissä sijoituksilla 7-6-6-10-6-6. Optimistijollaluokassa kilpaili 15 osanottajaa.

 
 

Kahdeksan tunnin kisa 1.8.2009

Tulokset:

1. Lightning, Jussi Luokkakallion venekunta, purjehti 19 kierrosta
2. H-vene Tuulikki, Olle Winterin venekunta, purjehti 18,5 kierrosta
3. Brax Markku ja Pirjo, 18,5 kierrosta
4. Soling, Leo Junnon venekunta, 18 kierrosta
5. Laser, Enska, 6 kierrosta
6. H-vene, Wellun venekunta, 5 kierrosta

 

 

Optikilpatiimi Porvoon aluekisassa 15.6.2009

Lohjan Purjehtijoiden (LP) Optimistiluokan kilpatiimi osallistui lauantaina 13.6 Lamor Junior Race kisaan Porvoossa, joka oli aluesarjan neljäs osakilpailu. Kilpailun järjesti loistavissa olosuhteissa onnistuneesti Borgå Segelsällskap (BSS).
LP:n osanotto oli tällä kertaa laaja, mukana oli viisi purjehtijaa kolmessa eri ikäryhmässä.
Lauri Lilja otti luokassaan hienosti toisen sijan, Otto Laakso omassaan, erittäin kovatasoisessa luokassa, samoin toisen sijan. Lars Berghäll samassa luokassa oli neljäs. Vanhempien luokassa Olli Lilja oli neljäs ja Lassi Jääskeläinen kuudes.


 

Tulokset lohjalaisten osalta:

Vuonna 2000 ja sen jälkeen syntyneet:
2. Lauri Lilja FIN-318


 

Vuosina 1997-1999 syntyneet:
2. Otto Laakso FIN-816
4. Lars Berghäll FIN-369


 

Vuosina 1994-1996 syntyneet:
4. Olli Lilja FIN-613
6. Lassi Jääskeläinen FIN-614


 

Kokonaiskilpailussa oli mukana 17 purjehtijaa 9 eri seurasta. Seuraava aluesarjan kilpailu purjehditaan Espoossa 18.7.

Lohjan Purjehtijoiden osalta oli huomattavissa selkeää nousujohteista kehitystä. Seuran vanhemmat juniorit ovat ottaneet suurta vastuuta nuorempien koulutuksessa, joka selvästi on osoittautunut malliksi joka toimii.

 


 


Hyvän Tuulen Linnanmäki Regatta 6.9.2008


LP Teami Linnanmäki Regatassa 2008:
Olli Lilja(sijoitus 6. 10-12v. sarjassa/72 osanottajaa)
Lassi Jääskeläinen (sijoitus 65. 10-12v. sarjassa/72 osanottajaa)
Lauri Lilja (sijoitus 12. alle 10v. sarjassa/44 osanottajaa)
Lars Berghäll (sijoitus 18. alle 10v. sarjassa/44 osanottajaa)

 

Ulzun eskaaderi 10.9.2007

Toikkanen voitti kauden viimeisen purjehduksen

Ensio Toikkanen uusi viimevuotisen voittonsa perinteisessä Ulzun Eskaaderissa, joka purjehdittiin lauantaina Lohjanjärvellä. Kilpailureitti ylitti Isoselän, kiersi Kaitasaaren ja palasi Aurlahdelle.
Upea syyssää kruunasi hienon purjehduskauden. Alhainen vedenpinta aiheutti yhden karilleajon, joka tietenkin vaikutti kyseisen veneen sijoitukseen.

 

Ulzun eskaaderi 8.9.2007 tulokset:

1. Ensio Toikkanen, Laser standard
2. Kari Ulvio, Henna Leikola, Soling
3. Harry Etelävirta, Bobby Gerlin, Microtross
4. Emma Åkerlund, Laser radial
5. Veli-Matti Viitavuori, Kai Palenius, H-vene

 


 

Lightningit ja Laserit Lohjalla 18.-19.8.2007

 

2 Laser Radial Junior 181478 Heidi Tenkanen ESF

Laser Radial Junior 176600 Annina Takala ESS

4 Laser Radial Junior Niklas Evers ESS

5 Laser Radial Junior 181479 Maria Oksa SPS

6 Laser Radial Junior 181661 Emma Åkerlund LP

7 Laser Radial Junior 173810 Kasper Palin LP


 

Standard Fleet

1 Laser Standard   Mattias Lindfors BS

2 Laser Standard   Jonas Krogel ESF

3 Laser Standard   Leo Martio VP

4 Laser Standard   Niko Salomaa TPS

5 Laser Standard App. 181409 Robert Rönnback GK

6 Laser Standard GMr. 179525 Kim Weber NJK

7 Laser Standard Msr. 181973 Rudi Biaudet Merenkävijät

 

8 Laser Standard GMr. 149228 Nils Lagerström ESF

 

9 Laser Standard   John Henriksson GK

 

10 Laser Standard App. 185340 Veijo Pönni TPS

 

11 Laser Standard   Magnus Wikström HSS

 

12 Laser Standard Msr. 92221 Ensio Toikkanen LP


 

Lightning Ranking, Lohja 19.8.2007

14364 Salminen Samppa J Tero Kotimäki, Heikki Nurmi JVS

14638 Matti Leppänen Anna Tapanila, Anssi Kariola TP

Masi VII 15281 Aromaa Kimmo Aromaa Juha, Iiro Hokkila Merenkävijät

14352 Lähteinen Olli Pötry Jukka, Kangas Riitta TP

Lola 12908 Vesa Karhusaari Anna Henderson, Eeli Suutari-Jääskö JVS

Elf 12258 Henry Elfving Ralf Sundberg HSS, Esa Pukki SP LPS

14534 Esko Aalto Sari Aalto, Matti Aalto TP

15002 Timo Kettunen Tommi Kettunen, Iida Kettunen  N

14331 Sakari Pesola Risto Pesola, Liisa Hasunen TP

 

Matkapurjehdukset 14.7.2007

Matkapurjehduksen toinen osakilpailu oli tarkoitus purjehtia lauantaina Lohjalta Karjalohjalle, mutta oikutteleva tuuli pakotti reitin lyhennykseen. Parhaat tuulet löysivät Harry ja Paula Etelävirta Microtross-veneellään. Voitto toi heille myös osakilpailujen yhteenlasketun Lohjanjärven Matkapurjehdusmestaruuden tälle vuodelle.
Nopeuskilpailun voittanut venekunta Maria Wennerstrand ja Seppo Tuominen jäivät tasoituslaskennassa kuusi minuuttia Etelävirroista.

2. osapurjehduksen Lohja-Karjalohja 21.7.2007 tulokset:

1. Harry ja Paula Etelävirta,Microtross, LP
2. Maria Wennerstrand, Seppo Tuominen, Soling, LP
3. Veli-Matti ja Katariina Viitavuori, H-vene, LP
4. Antti ja Matti Kähönen, Anne Laakso, Kansanvene, KV

 

Lohjanjärven Matkapurjehdusmestaruus v. 2007

1. Harry ja Paula Etelävirta, Microtross, LP
2. Oskari ja Valtteri Virtanen,49er, LP
3. Mikko ja Timo Kuusisto, Vikla, LP
4. Ensio Toikkanen, Laser, LP
5. Seppo Kuusisto, Jukka Virtanen, Juhani Willing, Seisman, LP
6. Antti Kähönen, Kalervo Siikala, Ilpo Mattila, Rock 20, KV
7. Maria Wennerstrand, Seppo Tuominen, Johanna Mikkola, Soling, LP
8. Veli-Matti ja Katariina Viitavuori, Kai Palenius, H-vene, LP
9. Jukka ja Merja Sihvonen, Microtross, LP
10.Antti ja Matti Kähönen, Anne Laakso, Kansanvene, KV

 

 

Matkapurjehdusvoitto Virtasille

Lohjanjärven matkapurjehduskilpailussa Karjalohjalta Lohjalle saatiin näyttö kansainvälisestä huippuvenevauhdista. Kielin regatasta vastikään kotiutuneet veljekset Oskari ja Valtteri Virtanen voittivat sekä nopeus- että tasoituskilpailun. Lähes 30 km matka taittui voittajaveneeltä alle kahdessa tunnissa. Osapurjehduksen hopeatila meni aivan erityyppiselle veneelle viiden minuutin tasoituserolla. Mikko ja Timo Kuusisto ovat jälleen kiinni mestaruudessa kunnostetulla Vikla-veneellään. Kolmanneksi sijoittunut Ensio Toikkanen valmentautuu Laser-luokan Masters-kilpailuihin. Kaatumiseen huvennut pariminuuttinen vei häneltä hopeasijan.


 

Tulokset matkapurjehdus Karjalohja-Lohja 14.7.2007

1. Oskari ja Valtteri Virtanen, 49er, LP
2. Mikko ja Timo Kuusisto, Vikla, LP
3. Ensio Toikkanen, Laser, LP
4. Harry ja Paula Etelävirta, Microtross, LP
5. Seppo Kuusisto, Jukka Virtanen, Juhani Willing, Seisman, LP
6. Antti Kähönen, Kalervo Siikala, Ilpo Mattila, Rock 20, KV
7. Jukka ja Merja Sihvonen, Microtross, LP
8. Veli-Matti Viitavuori, Kai Palenius, H-vene, LP
9. Maria Wennerstrand, Seppo Tuominen, Johanna Mikkola, Soling, LP

 

 

Merident Race Lohjalla 26.-27.5.2007

Lohjan sää näytti kaikki ilmiönsä. Lauantain olosuhteet olivat erittäin hankalat, tuuli vaihteli puuskaisesta tyyneen, mutta iltapäivää kohden tuuli heräsi sateen alta. Lauantaina Viklat saivat ajettua vain yhden lähdön, toinen lähtö ei ehtinyt tunnin enimmäisajan puitteissa maaliin. 29'er nopeampana luokkana sai ajettua viisi lähtöä. Vikloissa Saarhelon venekunta johti lauantain jälkeen ja Kotamies/Haapanen 29'ereita.

Sunnuntai alkoi tyynissä merkeissä. Järviolosuhteet, kuten aina, olivat hyvin vaihtelevat. Viklat ajoivat neljä ja 29'erit kuusi lähtöä. Iltapäivätuuli oli jo ihanteellinen purjehdukselle. Vaikka kilpailu tiivistyi loppua kohti, kummankin luokan kärkisijat säilyivät ennallaan.
 

Tulokset, Vikla-luokka:

1st Vikla FIN 30450 Kai Saarhelo la: Mikko Saarhelo su: Markus Wikar BSF

2nd Vikla FIN 30189 Anders Cederberg Tanja Cederberg HSK

3rd Vikla FIN 28704 Sampo Valjus Jari Pietikäinen OPS

5th Vikla FIN 29019 Tommi Isotalo Timo Nurmi LrPS

4th Vikla FIN 30502 Hanna-Leena Lehtinen Juha Lehtinen HSK

6th Vikla FIN 30480 Erkki Luhta Irmeli Lind WSF

7th Vikla FIN 30030 Pasi Kalliala Mirja-Liisa Marttila MP

Kilpailun päällikkö: Arto Sjöholm, Jury: Jani Leinonen

Emma Åkerlund junnulasereiden ykkönen 7.9.2006

LP:n juniorit ottivat mittaa toisistaan Laser-luokassa 6. syyskuuta. Lähtölinjalle oli saatu neljä venettä. Ratana purjehdittiin kryssi, slööri, slööri, kryssi, lenssi -versiota.

Ensimmäisen lähdön otti nimiinsä Emma Åkerlund ja Severi Casserly hienosti kakkosena. Elina Toikkanen kolmas ja Kasper Palin neljäs.

Toinen lähtö sujui myöskin Emman tahdissa, mutta Kasper paransi purjehdustaan havaittuaan roikkumisen tuomat hyödyt. Elina oli kolmas ja Severi neljäs.

Kolmas lähtö oli edelleen Emman heiniä. Emma oli ajoissa lähtölinjalla ja sen hallitseminen vaikutti eniten lopputulokseen. Kasper kiri kakkoseksi. Severi kolmas ja Elina neljäs. Purjeiden säädössä ja veneen nousukulmassa oli vielä opittavaa.

Neljännessä lähdössä oli jo säpinää lähtölinjalla. Emman startti tapahtui hieman liian aikaisin, tästä tuli OCS (tarkoittaa, että vene oli on the course side of the line at the start and did not correct the error), mutta se ei enää vaikuttanut lopputuloksiin. Elina oli tällä kertaa ykkönen ja Kasper tasaisesti kakkonen, Severi kolmas.

 

Lohjanjärven mestaruus, laserit6.9.2006, Aurlahti

1. Emma Åkerlund 1, 1, 1, OCS (5), yht. 8
2. Kasper Palin 4, 2, 2, 2, yht. 10
3. Elina Toikkanen 3, 3, 4, 1, yht. 11
4. Severi Casserly 2, 4, 3, 3, yht. 12

 

Elmeri Piltti voitti optareissa alle 12-vuotiaiden Suomen mestaruuden

Lohjan Purjehtijoissa oppinsa saanut ja purjehdusuransa aloittanut Elmeri Piltti pärjäsi hyvin Vaasassa 18.-20.8. pidetyissä optimistijollien SM-kilpailuissa. Tällä kertaa Elmeri edusti lahtelaista LPS:a. Elmeri voitti tasaisella sarjalla ylivoimaisesti alle 12-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Kokonaistuloksissa hän oli hienosti kakkonen. Lisäksi pikkuveljensä Vili Piltti onnistui myös hyvin ollen 11.

Alle12v.
1. Elmeri Piltti, LPS, FIN 363: 25 p
2. Matias Mikkola, HSK, FIN 403: 81 p
3. Kaarle Tapper, HSK, FIN 444: 96 p
...
11. Vili Piltti, LPS, FIN 245: 193 p

Yli 12v.
1. Henri Fallenius, ESF, FIN 440: 12 p
2. Sinem Kurtbay, NJK, FIN 427: 26 p
3. Miikka Nikkilä, TPS, FIN 418: 30 p

 

E-jollien ranking Lohjalla 5.-6.8.2006

Teemu Rantanen hallitsi suvereenisti Lohjan rankingiä. Teemulle tarjosi vastusta ensimmäisenä päivänä toisena oleva Krista Olander. Kevyt koillistuuli siftaili ja oli tyyntyä välillä kokonaan.
Toisen päivän ensimmäisessä lähdössä vallitsi myös kevyt tuuli. Startista ylämerkille kesti lähes puoli tuntia. Ensimmäisenä sinne ehti Nina Ramm-Schmidt ja heti perässä Teemu Rantanen.
Lähdön aikana etelästä puhaltanut tuuli kääntyi 180° ja taas takaisin. Ramm-Schmidt voitti.
Päivän toiseen lähtöön tuuli yllättäen nousi lähes vaahtopäille. Teemu voitti erän.
Viimeiseen starttiin Rantanen huomasi linjan olevan sopivan vino ja otti paapuurilähdön nappiin ja ajoi myös voittoon.


 

E-jollien ranking

Aurlahti, Lohjanjärvi
E-jollat
5.-6.8.2006
Tulokset


 

1. Rantanen Teemu FIN 846 VP

2. Ramm-Schmidt Nina FIN 8 NJK

3. Olander Krista FIN 5 EPS

4. Itkonen Pyry FIN 740 TP

5. Wikström Magnus FIN 727 HSS

6. Winter Lisa FIN 728 EPS

7. Konttinen Silja FIN 772 HSK

8. Ulmanen Ville FIN 710 HTPS

9. Kuusisto Ina FIN 732 EPS

10. Biaudet Nira FIN 788 NJK

11. Wahlman Pyry FIN 647 KPS

12. Paasonen Riikka FIN 794 SPS

13. Launistola Henna FIN 795 EPS

14. Törnroos Alec FIN 7911 EPS

15. Autere Jaakko FIN 791 HSK

16. Tulimaa Pia FIN 808 TP

17. Grönholm Benjamin FIN 769 EPS

18. Partinen Joonatan FIN 639 HSK
VOLVO JNoM Nordic Youth Sailing Championship 2006

Turun Pursiseura ry

1nd 29er FIN FIN-614 Oskari Virtanen - Valtteri Virtanen LP

2nd 29er FIN FIN-846 Mikko Hentinen - Joonas Tuhkuri NJK - EPS

3rd 29er FIN FIN-781 Roope Haapanen - Mikko Kotamies NJK

4th 29er NOR NOR-916 Knut Osen - Sebastian Stigar Vestfjordens Seilforening

5th 29er FIN FIN-1111 Robin Lilius - Jonas Renlund NJK

6th 29er FIN FIN-318 Ville Bergman - Mikael Hyryläinen NJK

7th 29er FIN FIN-015 Lynn Bäckström - Tiina Kotamies ESF - MP

8th 29er FIN FIN-550 Rosa Lindqvist - Nina Tammisto MP

9th 29er FIN FIN-548 Juuso Nykänen - Kristian Kurki RIPS

10th 29er FIN FIN-1110 Juuso Hämäläinen - Tero Mäkinen NJK

11th 29er FIN FIN-404 Camilla Cedercreutz - Jutta Hentinen NJK

12th 29er FIN GBR-058 Daniel Gummerus - Ville Malm NJK

13th 29er FIN FIN-1039 Daniel Berg - Göran Rundberg ÅSSVirtaset osallistuivat 29´er:lla Kielin viikkoon

Tuloksena 15. sija kovassa seurassa. Veljekset olivat toiseksi parhaat suomalaiset.
Saat tulokset linkistä.

http://www.kieler-woche.de/onlineergebnisse/erbnisslisten/29er/2006-06-20_Wettfahrt_8.pdf

 

 

Matkapurjehdukset

Toikkanen eskaaderin voittoonKauden viimeinen matkakilpailu purjehdittiin lähes optimaalisiissa olosuhteissa Aurlahdelta Kaljaasille. Kokenut kevytvenepurjehtija Ensio Toikkanen otti kärkipaikan heti yhteislähdössä ja pystyi voittamaan köliveneitä suosivan luovimatkan.
Yllättäjä kilpailussa oli junioripurjehtija Emma Åkerlund, joka ilman muutamaa kaatumista olisi yltänyt jopa mitalisijalle.

Tulokset
1. Ensio Toikkanen, Laser
2. Iia Wennerstrand, Seppo Tuominen, Soling
3. Markku ja Kristiina Virolainen, H-vene
4. Harry ja Paula Etelävirta, Microtross
5. Emma Åkerlund, Laser
6. Jukka ja Merja Sihvonen, Microtross
7. Vellu ja Katariina Viitavuori, Jukka Matikka, H-vene

 


 

Matkapurjehdus 22.7. Lohjalta Karjalohjalle

Kilpailu A, nopein purjehdus
1. Maria Wennerstrand, Seppo Tuominen, Soling
2. Antti Kähönen, Pentti Luukkonen, Kansanvene
3. Veli-Matti Viitavuori, H-vene
4. Juhani Kähönen, Ritva Kähönen, Jaana Kähönen, Emilia Koskinen, Helmsman 20
5. Harry Etelävirta, Bobby Gerlin, Microtross
6. Jukka Matikka, Olof Silander, Microtross

Kilpailu B, LYS-tasoituksilla
1. Juhani Kähönen, Ritva Kähönen, Jaana Kähönen, Emilia Koskinen, Helmsman 20
2. Maria Wennerstrand, Seppo Tuominen, Soling
3. Antti Kähönen, Pentti Luukkonen, Kansanvene
4. Harry Etelävirta, Bobby Gerlin, Microtross
5. Veli-Matti Viitavuori, H-vene
6. Jukka Matikka, Olof Silander, Microtross

 

Tulokset 15.7. matkapurjehdusmestaruusosakilpailu
Karjalohjalta Lohjalle

 
1.Mikko Kuusisto ja Janne Hollo, LP, Snipe
2.Juhani ja Ritva Kähönen, Emilia ja Eevert Koskinen, KV, Helmsman 20
3.Harry ja Paula Etelävirta, LP, Microtross
4.Antti Kähönen, Anne Laaksi ja Kirsi Mantua, KV, Kansanvene
5.Maria Wennerstrand ja Seppo Tuominen, LP, Soling
6.Markku, Kristiina ja Maija Virolainen, LP, H-vene
7.Veli-Matti Viitavuori ja Jari Kavander, LP, H-vene
8.Kalervo Siikala ja Ilpo Mattila, KV, Rock 20
9.Juhani Willing, Paavo Kemppainen ja Pekka Kopra, LP, Conrad
10.Jukka ja Tuomas Matikka, LP, Microtross

 


 

Tulokset matkapurjehduksesta Aurlahti-Kaljaasi 17.6.
 

1. H Etelävirta ja co., Microtross
2. M. Virolaisen venekunta, H-vene
3. K. Ulvio ja S.Tuominen, Soling
4. V. Viitavuori ja co., H-vene

 


Antti Lipasti aloitti purjelautojen formuloilla voitokkaasti

Tulokset VATOR Formula Ranking,

27.-28.5.2006, Melsten


 

1. Antti Lipasti LP 3,4 pist.

2. Sami Mattsson LWC 9

3. Oscar Willberg SPLL 12

4. Jani Paju TWC 13,7

5. Jon Törnwall HSWC 17

6. Tomas Sundell HSF 18

7. Markus Huhtinen JPS 21

8. Anders Smeds SURFING 23

9. Heikki Ilvessalo SURFING 36

10. Tuuli Petäjä HSK 36

11. Timi Hellman HYSURF 38

12. Sami Uotila HSK 41

13. Ari Oksa TWC 44

14. Oskari Pääkkönen KAPU 44

15. Kim Törnwall - 45

16. Matilda Ajanko HSK 52

17. Paul Lindholm - 54

18. Tommi Antila - 57

19. Jari Laine - 57

20. Henri Bryk SPS 63

 

2005

Virtasen veljeksille SM-hopeaa 29´er-luokassa

Oskari ja Valtteri Virtanen pääsivät tavoitteeseensa kaksysien juniori-SM:ssä Aurlahdella 10.-11.9. Kisa käytiin vaihtelevissa tuulissa. Lauantain kahdesta viiteen metriin puhaltaneessa tuulessa päästiin ajamaan kuusi lähtöä, kun taas sunnuntain ensimmäinen lähtö jouduttiin keskeyttämään tuulen loppuessa. Lopulta vain kaksi lähtöä saatiin päätökseen. Yhteensä kahdeksassa lähdössä Virtaset olivat neljästi kakkosia ja loput kolmossijoja. Keli oli selvästi voittajien Mikko Hentisen ja Mikko Kotamiehen. Pari voitti kaikki lähdöt. Virtaset viihtyvät paremmin kovissa tuulissa. Mitali on veljesten ensimmäinen purjehduksessa. Viiden vuoden voimakas panostus luokkaan tuotti tulosta.

- Lähdöt olisivat saaneet onnistua paremmin. Tuuli kääntyili todella paljon ja oli vaikea purjehtia. Lenssit eli myötätuuli oli paras osuutemme. Lähdöt olivat sopivan pituisia, kaksi kierrosta luovi- ja myötätuuliosuutta toivat erot veneissä esille, Oskari ja Valtteri totesivat.

 

29´er on vajaa neljä ja puoli metriä pitkä yksityyppiluokka, jossa on 12,5 neliötä purjepinta-alaa ja avotuulilla vielä 15 neliötä lisää spinaakkerilla. Miehistö roikkuu trapetsilla pitääkseen veneen vauhdissa ja pystyssä.

 

 

29´er Junior SM Merident Race

Aurlahti, Lohjanjärvi
29´er Junior SM
10.-11.9.2005
 

 

1. Mikko Hentinen, Mikko Kotamies FIN 846 NJK

2. Oskari Virtanen, Valtteri Virtanen FIN 614 LP

3. Juuso Nykänen, Lauri Lehtinen FIN 548 RIPS / NJK

4. Lynn Bäckström, Erica Bäckström FIN 018 ESF

5. Rosa Lindqvist, Niko Nikitin FIN 550 MP

6. Mikael Hyryläinen, Ville Bergman FIN 318 NJK

7. Mikael Kurki, Markku Hentinen FIN 5481 NJK

8. Isabella Cedercreuz, Robin Lilius FIN 15 HSK/NJK

9. Juha Kotamies, Juuso Hämäläinen GBR 781 MP/NJK

10. Ensio Toikkanen, Carl-Gustav Cedercreuz FIN 21 LP/MPUlzun Juhlaeskaaderi / Kultainen Keikkutuoli

Kesän viimeinen matkakisa purjehdittiin Kaljaasille upeassa suvisäässä. Matkaan lähdettiin kertoimien mukaisesti jo perinteeksi käyneellä tunnin tasoituksen takaa-ajolla, jolloin purjehdukseen saadaan mukava väliaikatieto ja enemmän kilpailutunnelmaa.

Kärkiveneiden kamppailu oli niin tasaväkinen, että tuomarikömmähdyksen takia lopputulos katsottiin tasapeliksi. Kaljaasi oli auki viimeistä viikonloppuaan tänä kesänä ja Seija tarjosi poikkeuksellisen hyvän lihakeittoaterian kaikille kävijöille.

 

 

Tulokset:


 

1. Maria Wennerstrand ja Seppo Tuominen, Soling

2. Markku ja Pirjo Brax, Microtross

3. Harry Etelävirta ja Pekka Niemelä, Microtross

4. Veli-Matti Viitavuori ja Aalto, H-vene

5. Risto ja Osmo Siikanen, 470

Lohjan Purjehtijoiden Antti Lipastille purjelautojen SM-hopeaa

Antti Lipasti onnistui Kalajoen Hiekkasärkillä saavuttaa nopeiden formula-purjelautojen SM-hopea. Hopea on Antille ensimmäinen SM-mitali tässä luokassa. Toissa vuonna hän ylsi neljänteen sijaan. Viime vuosi jäi väliin käsilihasten ongelmien takia. Keväällä lihasaitiot aukaistiin ja Lipasti pääsi harjoittelemaan täysitehoisesti. Kisamatkoilla Ranskaan ja Saksaan mitattiin missä muualla mennään. Formula- purjelauta on laudoista nopein ja siinä purjepinta-alat ovat jopa suurempia kuin kevytveneissä.

SM-kisojen perjantaina neljä ensimmäistä lähtöä ajettiin todella kovissa olosuhteissa. Alun 6-8m/s puhaltanut maatuuli äityi yli kymmeneen, jopa 17m/s puuskissa. Antin valitsema liian iso purje, 9.8 neliötä, johti ensimmäisen lähdön keskeytykseen (DNF). Ratana ajettiin kolmiota. Jon Törnvall hallitsi vaikeat olosuhteet parhaiten. Antti sijoittui päivän lopuissa lähdöissä neljänneksi ja kahdesti kolmanneksi. Krampit ja liian kova vauhti haittasivat. Vauhtia joutui jarruttamaan, jotta tasapaino olisi säilynyt. Lauantaina tuuli oli keventynyt kuuteen metriin. Päivän ainoan lähdön johtopaikka vaihtui useaan kertaan. Viimeisellä osuudella Antti sai johtopaikan ja piti sen loppuun asti, vaikka ajoikin 10.7 neliön purjeella muun kärjen käyttäessä kahtatoista. Sunnuntaina tuulta oli enää viitisen metriä. Törnvall, Ohlsson ja Lipasti vuorottelivat lähdön kärjessä. Varman päälle keskellä rataa luovinut Lipasti otti päivän ainoan voiton tuulen kuollessa sateeseen.

Purjelaudoissakin on siirrytty käyttämään "voitelua". Kaikilla mitalisteilla oli sellaista käytössään parantamaan pohjan liukkautta. Nopeuden lisääntyminen on kolmen prosentin luokkaa.

Luokan rankingissa Lipasti on tasapisteissä kakkosen kanssa. Voittoon olisi tarvittu kolme pistettä enemmän. Antti kertookin olleensa tänä kesänä vesillä enemmän kuin koskaan. Lopputulos on luettavissa.


 

Formula Windsurfing SM

Hiekkasärkät Kalajoki
Formula SM
26.-28.8.2005


 

1 Jon Törnwall Starboard/Gaastra HSWC

2 Antti Lipasti Lorch/NP LP

3 Markus Huhtinen Starboard/NP JPS

4 Anders Smeds Lorch/Tushingham Surfing

5 Jussi Ohlsson Starboard/Gaastra TWC

6 Tomas Sundell Starboard/North Sails HSF

mukana 20 kilpailijaa

 

Lightning ranking

Lohjan Purjehtijat
Lightning ranking
27.-28.8.2005

 

1 FIN 14534 Kimmo Aromaa, Mika Aromaa & Mikko Behm Merenkävijät

2 FIN 14638 Matti Leppänen, Kalle Ahola & Mari Leppänen TP

3 FIN 14936 Sakari Pesola, Pekka Bollström & Liisa Hasunen TP

4 FIN 14018 Niko Lappalainen, Pasi Hannila & Kari Kanerva TP

5 FIN 12258 Henry Elfving, Esa Pukki & Ralf Sundberg ESS

6 FIN 14364 Samppa J. Salminen, Tero Kotimäki & Timo O. Järvinen JVS

7 FIN 14352 Gerhardt Sternberger, Timo Kettunen & Riitta Kangas TP

8 FIN 12352 Esko Aalto, Sari Aalto & Petri Mäkinen TP

 


 

LP:n Juniorimestaruus ratkaistiin 24.8.

Optimisti

1. Emma Åkerlund 2, 1, 1, = 4p

2. Emma Lilja 1, 2, 2 ,= 5p

3. Olli Lilja 4, 3, 3 ,= 10p

4. Kasper Palin 3, 4, 4, = 11p

 

Laser

1. Elmeri Piltti 1, 1, 2, = 4p

2. Lauri Vitikainen 2, 2, 1, = 5p

Aurlahti - Kaljaasi matkapurjehdus 18.6.05

1. Markku Brax (Microtross)

2. Seppo Tuominen (Soling)

3. Veli-Matti Viitavuori (H-vene)

Lohjan Purjehtijoiden matkapurjehdus 2.7.05 Aurlahti - Karjalohja

Lohjan Matkapurjehduksen ensimmäinen osakilpailu Aurlahdelta Karjalohjalle kilpailtiin lauantaina helteisissä olosuhteissa. Tuuli henkäili sattumanvaraisesti, antoi ja otti kärkisijan vuorotellen lähes jokaiselta venekunnalta. Karkalin salmessa tuuli katosi paikoin lopullisesti ja puolet veneistä keskeytti. Mikko Kuusisto / Hannu Rinne onnistuivat hyvällä purjehduksellaan ja ketterällä veneellään löytämään parhaat väylät maaliin. Nyt yli viisi tuntia kestänyt matka purjehdittiin viime vuonna alle kahdessa tunnissa.

1. Mikko Kuusisto, Hannu Rinne LP Snipe

2. Oskari, Valtteri, Jukka Virtanen, Juhani Willing LP Conrad

3. Maria Wennerstrand, Heidi Wennerstrand-Hand, Seppo Tuominen LP Soling

4. Jussi Koskinen, Antti Vuorela KV Helmsman
 

Lohjanjärven matkapurjehduskilpailun toinen osa 16.7 Karjalohjalta Lohjalle

Purjehdittiin poikkeuksellisen hyvissä olosuhteissa. Reipas mutta lämmin tuuli oikutteli odotetusti vain Karkalin kapeikoissa ja antoi kotikenttäetua jälleen Karjalohjan Veneseuran purjehtijoille. Tuulen suunta suosi kuitenkin hyvin luovivaa Soling-venettä. Venekunta Ulvio - Tuominen johtikin kilpailua selvästi jo kahden tunnin purjehduksen jälkeen.

Venekunta Siikala - Mattila saavutti varman kakkossijan tasaisella purjehduksellaan. Ensio Toikkanen urakoi itselleen kolmossijan purjehtimalla matkan hyvää kuntoa vaativalla Laser-kevytveneellä. Yksin H-veneellään seilannut Veli-Matti Viitavuori hävisi Toikkaselle vain kuusitoista sekuntia.

Tulokset:

 

1. Kari Ulvio, Seppo Tuominen Soling, LP

2. Kalervo Siikala, Ilpo Mattila Rock 20, KV

3. Ensio Toikkanen Laser, LP

4. Veli-Matti Viitavuori H-vene, LP

5. Markku ja Pirjo Brax Microtross, LP

6. Antti Kähönen, Anne Laakso, Seppo Koski Kansanvene, KV

7. Jukka ja Merja Sihvonen Microtross, LP

8. Harri Toikkanen Laser, LP

Virtasten raportti 29´er GP:stä 18.-19.6.

Kuten yleensä, kisoja ei järestetty rannan tuntumassa, vaan ne oli järjestetty NJK:n A-radalle. Syynä oli se, että haluttiin saada purjehtioille tuntumaa, myös avomeri purjehduksessa. Itse kisa käytiin melko heikoissa tuulissa.

1. lähdössä tuuli oli vasta heräilemässä (n. klo 10.30), joten tuuli oli n. 1-3 m/s. Olimme hieman myöhässä lähdössä, joten jäimme kolmannelle sijalle. Toisessa lähdössä olimme ajoissa lähtölinjalla, ja kisasta tuli tiukka toisen ja kolmannen sijan välillä. Ensimmäinen sija meni, kuten joka lähdössä, Silja Lehtiselle ja Silja Kanervalle (team Audi). He ovatkin koko sarjan kokenein pari, ja olivat jo alussa varmoja ennakkosuosikkeja. Toisesta sijasta kamppailivat FIN-614 ja Team Telering. Tämä oli lähtöastelma koko kipailun ajan. Siis toisessa lähdössä oli tiukkaa vääntöä puolin ja toisin, mutta lopulta FIN-614 sai kammettua toisen sijan. Kolmannessa lähdössä kävi samalla tavalla, mutta tuuli oli jo yltynyt n. 4 m/s. Neljäs lähtö, joka oli samalla ensimmäisen päivän viimeinen lähtö, oli tilanne muuten sama, mutta Team Telering oli toisella sijalla, FIN-404 kiilasi komannelle sijalle, joten FIN-614 jäi neljännelle sijalle. Ensimmäisen päivän jälkeen olivat Siljat johdossa, ja FIN-614 ja Team Telering tasoissa toisella paikalla. Toisena päivänä tuuli oli kovempi. Viides lähtö ajettiin noin 4 m/s tuulessa, ja siinäkin oli samat lähtöasetelmat. Siinä käytiin taas tiukkaa vääntöä toisen, ja kolmannen sija väillä. Toisen sijan vei FIN-614, ja Team Telering oli kolmas. Samalla tavalla kävi myös kuudennessa ja seitsemännessä lähdössä. Niissä tuuli oli koventunut jo 5 m/s.

Kahdeksannessa lähdössä tuuli yhtä äkkiä moinasi kokonaan, mutta sitä kesti onneksi vain hetken. Viimeisessä lähdössä eli kahdeksannessa Siljat voittivat, Team Telering toinen ja FIN-614 kolmas. Kisassa oli yhteensä seitsemän venettä. Lopputuloksissa Team Audi oli ensimmäinen, FIN-614 toinen ja Team Telering kolmas.

 

 

Viklaranking 11.-12.6.2005

Viklaranking käytiin vaihtelevissa keleissä. Lauantain välillä yli kymmenen metriä sekunnissa puhaltanut itätuuli tarjosi Isollaselällä "merelliset" olosuhteet. Kaatumisiltakaan ei vältytty ja osa kilpailijoista jätti leikin kesken. Carpelan /Renvall voittivat suvereenisti lauantain startit.

Sunnuntain kolme lähtöä käytiin Aurlahdella hupenevassa kaakkoistuulessa. Lopputuloksia muokattiin vielä protestikäsittelyn kautta viidennessä lähdössä kääntömerkillä sattuneen tilankäytön takia. Saarhelo/Wikar hallitsivat kevyet tuulet ja ratkaisivat koko kisan voiton edukseen.

 

1 Kai Saarhelo Wikar FIN 30030 BSF/SSJ

2 Claus Carpelan Renvall FIN 29965 HSK/SSÅ

3 Jukka Kotisalo Kotisalo FIN 27231 MPS

4 Anders Cederberg Westerholm, FIN 30189 HSK

5 Jussi Vasala Valjus FIN 27456 OPS

6 Reino Suonsilta Leinonen FIN 28861 HSK/TRIP

7 Hanna-Leena Lehtinen Lehtinen FIN 30259 HSK

8 Mika Mämmelä Pietilä FIN 30276 OPS

9 Jukka Tainio Tainio FIN 25474 LP/HSK

10 Mikael Niinivaara Kalliala FIN 28153 MP

11 Timo Nurmi Isotalo FIN 29019 LrPS


 

Virtasen veljesten raportti 29´er GP-kisasta Melstenin rannalla 11.-12.6.2005

Lähdimme perjantaina viemään veneitä NJK rannasta kohti Haukilahden Melstenin rantaa. Matka ei ollut pitkä ja pääsimme nopeasti kevyehkössä tuulessa purjehtimaan Haukilahteen. Kun veneet oli laitettu pois, katsoimme Espoo-Suursaari Racen startin ja lähdimme kotiin.

Aamulla kun saavuimme rantaan rikasimme veneet ja aloimme odotella kello 11, koska silloin oli ensimmäinen startti. Lopulta kello lähestyi 11 ja lähdimme kauden ensimmäiseen GP kisaan. Järjestäjät saivat lähdön alkamaan ajallaan ja kello 11 lähdimme kryssimään kohti yläpoijua. Kauden ensimmäisen yläpoijun kiersivät hienosti vasta tänä kautena aloittaneet Rosa ja Niko.

Ajoimme 2 lähtöä ja menimme rantaan antaaksemme 49´ereille tilaa. He purjehtivat 3 karsintalähtöä ja b-finaalin tauolla oli taas meidän vuoromme. Keli oli koventunut, joka kelpasi meille hyvin. Saimme ensimmäisen lähtövoittomme 29er sarjassa. Kun 49er pääsivät ajamaan omia lähtöjään, keli oli jo sen verran kova, että samaanaikaan oli 6 49er kaatuneena samaan aikaan. Lopulta 49er voittoon selvisi Team Gant.

Toisena päivänä oli keli kevyt, mutta saimme ajettua 2 lähtöä. Team Telering oli paras ja voitti kummatkin tämän päivän lähdöt, ja eilisen hyvä purjehdus takasi heille koko GP kisan voiton. Toisen päivän ensimmäisen startissa 3 venettä hylättiin varastamisen vuoksi. Näihin kuului myös, eilen 3 lähtöä voittanut Team Audi. Diskaus pilasi heidän mahdollisuutensa voittoon ja he tippuivat kolmansiksi. Koska he saivat tuosta lähdöstä 8 pistettä, me pääsimme Team Audin ohi ja tulimme koko kilpailussa toisiksi.

Keli oli kevyt, ja kesken 49er ensimmäistä lähtöä tuuli moinasi kokonaan ja odottelimme tuulta 14.10 asti, jolloin tuulta saatiin sen verran, että 1 lähtö saatiin ajettua. Tämän lähdön tulokset ratkaisivat 49´er toisen GP kisan.

 

29´er tulokset:

1. Team Telering 14

2. Team Virtanen Bros. 15

3. Tema Audi 17

4. FIN 404 24

5. FIN 018 32

6. FIN 548 38

7. FIN 550 42

 

29er LM-kilpailut 11.-12.9.2004
 

1 Silja Lehtinen NJK Silja Kanerva

2 Immo Kuusi SPS Kalle Bask

3 Mikael Lindberg NJK Dennis Paetau

4 Tapio Lehtinen NJK Vivi Fleming-Lehtinen

5 Oskari Virtanen LP Valtteri Virtanen

6 Mikko Hentinen EPS Markku Hentinen

7 Andreas Weber ESF Axel Thulé

8 Peter Weber ESF Björn Bäckström

9 Lynn Bäckström ESF Erica Bäckström

10 Emil Vuorinen TPS Paavali Pouttu

 


 Lohja-Open ja Lighting-Ranking 28-29.8.2004

1 FIN14638 Matti Leppänen TP

2 FIN14534 Kimmo Aromaa M

3 FIN14018 Niko Lappalainen TP

4 FIN14364 Samppa Salminen JVS

5 FIN14936 Sakari Pesola TP

6 FIN14403 Pertti Pyy TP

7 FIN 6838 Esko Lehtinen JVS

LYS I, Matkapurjehdus: Aurlahti-Liikkiö-Virmoo ja takaisin

1. Ensio Toikkanen,LASER, kerroin 1,21, aika 6797,00sek, tasoitettu 8224,37

2. Markku Brax,MICROTROSS, 1,14, 7493,00sek ja tasoitettu 8542,02

3. Harry Etelävirta & Paula Etelävirta,MICROTROSS,7706sek, tasoitettu 8784,84

4. Jukka Sihvonen,MICROTROSS, 9085,00sek, tasoitettuna 10356,9

LYS II

1. Veli-Matti Viitavuori, H- VENE, 1,07 6764,00 7237,48

Optimistit

1. FIN113 Niklas Evers ESS

2. FIN8200 Caroline Krogell ESF

3. FIN9937 Sofia Evers ESS

4. FIN363 Elmeri Piltti LP

5. FIN195 Daniel Renwall ESS

6. FIN374 Laura Takala ESS

7. FIN302 Sabina Renwall ESS

8. FIN9860 Vili Piltti LP

E-jollat

1 FIN728 Lisa Winter LP

2 FIN808 Pia Tulimaa TP

3 FIN1732 Ina Kuusisto LP

4 FIN662 Iiro Kuusisto LP

29ers

1 FIN614 Oskari Virtanen LP

2 FIN685 Mikko Hentinen EPS/MP Antti Lipasti kolmas Porissa

Porin Yyterissä surffattiin viikonloppuna Formula -luokan rankingsarjan kolmas osakilpailu. Upeissa olosuhteissa käytyyn kilpailuun ilmaantuivat kaikki kotimaan huiput. Radalla nähtiinkin tiukkaa taistelua. Molempina kilpailupäivinä päästiin ajamaan kaksi ratalähtöä. Ensimmäisen päivän kevyissä tuulissa Lipastin lauta kulki lujaa ja hän johti kumpaakin lähtöä turvallisen tuntuisella etumatkalla mutta Helsingin Jon Törnwall onnistui ohittaa taktisesti hyvillä purjehduksilla Lipastin ollessa toinen kummassakin lähdössä.

Toisena kilpailupäivänä päästiin kiertämään rataa kovemmassa tuulessa ja Turun Jani Paju nousi kilpailun kakkoseksi. Ojakkalasta kotoisin oleva alppihiihtäjä Sami Uotila viihtyy kesäisin myös laudan päällä. Vähäisestä kilpailukokemuksesta huolimatta hän väläytteli kokeneempien ihmetykseksi sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon. Suomalaisille viikonlopun rankingkilpailu oli hyvä kenraaliharjoitus kahden viikon päästä alkaviin Yyterin PM -kilpailuihin, joihin odotetaan kilpailijoita Pohjoismaiden lisäksi myös Baltian maista.

Tulokset: Jazz Ranking Pori 17.-18.7 1. Jon Törnwall HSWC 2. Jani Paju TWC 3. Antti Lipasti LP ... 14. Sami Uotila

Kilpailujen tuloksia vuodelta 2003Formula SM 29-31.8, Yyteri

Antti Lipasti neljäs!


 

 

Ultsun Juhlaeskaaderi Aurlahti - Kaljaasi 30.8.2003

 

1. Brax 2. Etelävirta 3. Sihvonen 4. ja 5. Vellu ja Seppo, jotka juuttuivat pohjamutiin ja hylättiin


 
 

Häkkinen voitti matkapurjehduksen 2.8.03

Lohjan Purjehtijoiden perinteinen matkakilpailu purjehdittiin lauantain loistokkaassa säässä Aurlahdelta Karjalohjalle. Tähän kaikille venetyypeille sopivaan tasoituskilpailuun osallistui ennätysmäärä veneitä myös Karjalohjan Purjehtijoista. Melko tasaväkisen kilpailun voitti entisaikojen malliin Erkki Häkkisen venekunta, vaikka kilpailutaukoa on ehtinyt olla kymmenisen vuotta. Toisesta sijasta taisteltiin veteraanien kesken sekuntipelinä. Karjalohjalaisen Kalervo Siikalan venekunnan ilmeinen kotikenttäetu Karkalin salmessa jätti Harri Etelävirran venekunnan pronssisijalle. Viime vuoden mestari Iia Wennerstrandin venekunta purjehti matkan uudessa ennätysajassa 1t 42min 45s, mutta jäi tasoituslaskennassa neljänneksi.


 

1. Erkki Häkkinen, Jussi Hakava, Rolf Långström, LP (Lightning)


 

2. Kalervo Siikala, Juha Soisalo, KP (Rock 20)


 

3. Harri ja Paula Etelävirta, LP (Microtross)


 

4. Iia Wennerstrand, Seppo Tuominen, LP (Soling)


 

5. Jukka Kähönen, Jussi, Jaana, KP (Helmsman 20)


 

6. Markku ja Kristiina Virolainen, LP (H-vene)


 

7. Jukka Sihvonen, Marko Kähönen, LP (Microtross)


 

8. Veli-Matti Viitavuori, Taneli Lindblad, LP (H-vene)


 

9. Antti Kähönen, Seppo Koski, Ilmari Inervo, KP (Kansanvene)


 

10. Olle Winter, Joni Piltti, LP (H-vene)


 

11. Riitta Helander, Antti Vuorela, LP (Helmsman 20)

 

Antti Lipastin raportti Saksan formulasarjasta

Lähdin Toukokuun lopussa Jani Pajun kanssa kiertämään Saksan DWC sarjaa kolmeksi viikoksi. Saksan sarja oli positiivinen yllätys, kisat olivat aina suuria tapahtumia ja onhan Saksassa edelleen maailman suurimmat surf-markkinat. Formula luokan taso Saksassa on kovempi kuin Suomessa ja joukosta löytyy myös ammattilaisia.

Ensimmäinen koitos oli Rugenin saarella (ent DDR). Odotimme vaativia avomeriolosuhteita, mutta kisat käytiinkin sisäjärvellä tasaisessa vedessä (vrt Aurlahti). tuulet olivat tasaisia 6-8 m/s. Loppusijoitukseni oli 11. ja olin tyytyväinen vauhtiini, ylämerkillä olin yleensä 4-5. Vauhti olisi riittänyt parempaankin sijoitukseen mutta surffaamattomuus näkyi ja tein liikaa virheitä.

DWC Dranske/Rugen,24.-26.5.2003, Ostsee1. Andi Laufer 2. Helge Wilkens 3. Gunnar Asmussen 4. Bernd Flessner 5. Richard Stauffacher 6. Toni Wilhelm 7. Thade Behrends 8. Denis M. Standhardt 9. Philipp Horn 10.Andreas Abendroth 11.Antti Lipasti 12.Christian Opitz 13.Andre Paskowski 14.Klaus Sausen 15.Jani Paju mukana 47 kilpailijaa

Seuraavaksi mentiin Travemundeen katselemaan neljäksi päiväksi pläkää.

Kolmas koitos oli Norderneyn saarella. Surf kisat oli laitettu isojen festivaalien yhteyteen joten hälinää riitti. Tuultakin saatiin aina myrskyksi asti, ajoimme 5 lähtöä Formulaa 5-7m/s tuulissa. Loppusijoitukseni oli 10. Myrskyn tultua järjestäjät ajattivat näyttävän wawe/freestyle kisan.

DWC Norderney, 6.-9.6.2003, Nordsee1. Toni Wilhelm 2. Helge Wilkens 3. Andi Laufer 4. Richard Stauffacher 5. Thade Behrends 6. Bernd Flessner 7. Vincent Langer 8. Klaus Sausen 9. Philipp Horn 10.Antti Lipasti 11.Andre Paskowski 12.Denis M. Standhardt 13.Jani Paju mukana 45 kilpailijaa

T:Antti FIN 101