Seuran historiaa 2004-2008

Markku Virolainen

 Vuonna 2004 seuran kommodorina aloitti Markku Virolainen

Jäseniä oli yhteensä 240, joista junioreita 51 ja senioreita 189. Kesän toiminta alkoi perinteisesti ja virallisesti lipunnostolla talkoineen seuran majalla 8.5.. Keväällä koulujen liikuntapäivänä järjestimme kaksi purjehdustapahtumaa koulujen oppilaille. Källhagenin koulusta osallistui opettaja ja 12 oppilasta. Tytyrin koulusta osallistui opettaja ja 17 oppilasta.

Koululaisten purjehduskoulu pidettiin 7.-9.6. Opettajina olivat Kari Ulvio, Olle Winter ja Joni Piltti kaikissa tapahtumissa ja Veli-Matti Viitavuori liikuntapäivän tapahtumassa. Ohjattuja junioripurjehdusiltoja pidettiin kesäkuun alusta elokuun loppuun viikoittain maanantaisin ja keskiviikkoisin. Niihin osallistui kerrallaan sateisesta kesästä huolimatta 10-15 junioria, yhteensä junioreille kertyi junioripurjehdusiltoihin 239 käyntikertaa. Heinäkuussa pidettiin perinteinen purjehdusleiri Ollisaaressa. Leirille osallistui 20 junioria ja 8 aikuista. Tänä vuonna leiri järjestettiin yöleirinä.

Junioripurjehtijoistamme Oskari ja Valtteri Virtasen venekunta kiersi 29'erien rankingsarjan ja osallistui luokkamestaruuskilpailuihin ja Hangon regattaan. Veljekset palkittiin luokkaliiton toimesta vuoden nousijoina.

Elmer Piltti osallistui Optimisti-luokan ranking-sarjaan.

Lisa Winter ja Iina Kuusisto osallistuivat kumpikin omalla veneellään E-jollaluokan rankingsarjaan, SM-kilpailuihin ja Hangon regattaan. Lisäksi he osallistuivat Ruotsissa Vänersborgissa pidettyihin juniorien PM-kilpailuihin. Heidät luokkaliitto palkitsi vuoden tulokkaina.

Lohjan Matkapurjehdusmestaruus kilpailtiin kahtena osakilpailuna: ensimmäiseen osakilpailuun Aurlahdelta Karjalohjalle osallistui viisi venekuntaa, toinen kilpailu Karjalohjalta Aurlahdelle keräsi seitsemän venekuntaa.

Ulzun juhlaeskaaderissa oli mukana viisi venettä.

Aurlahdella käytiin elokuussa Lohja Open -kilpailu, joka samalla oli Lightning-luokan rankingkilpailu. Muina luokkina olivat LYS, Optimistit, E-jollat ja 29'erit.

Syyskuussa purjehdittiin Aurlahdella 29'erien rankingkilpailut.

Lipunlasku ja majan tyhjennystalkoot pidettiin 23.10.

Vanhan majan purku alkoi 8.12 jatkuen edelleen uuden majan perustustöillä niin että vuoden lopussa perustukset olivat valmiina.

Erillinen majatoimikunta kokoontui jatkuvasti niin, että uuden tukikohdan rakennushanke saatiin käynnistettyä vuoden lopussa. 
 

Toimintavuoden 2005  aikana seuran kommodorina jatkoi Markku Virolainen, varakommodorina Kari Ulvio. Seuralla ei ollut erikseen nimettyä sihteeriä.

Muina johtokunnan jäseninä toimivat Jari Lilja, Joni Piltti, Markku Brax, Juhani Willing, Timo Kuusisto, Olle Winter, Jorma Vainio ja Kari Ulvio. Rahastonhoitajana toimi Elena Liski, juniorivastaavana Joni Piltti, merisatamapäällikkönä Jorma Vainio, kilpailupäällikkönä Kari Ulvio ja katsastuspäällikkönä Tom Kohlström.

Seura piti sääntömääräisen kevätkokouksen maaliskuussa 2005 Opus-K:ssa mutta syyskokous pidettiin jo uudella majalla 19.11.2005 ja siihen osallistui 20 jäsentä.

Vuoden 2005 alussa uuden majan sokkeli oli valettu ja rakennustyössä päästiin nostamaan seiniä ylös. Harjaan rakennus nousi helmikuussa, kun kattotuolit saatiin paikalleen. Maaliskuussa levytettiin ja paneloitiin ulkoseiniä, asennettiin lämpöeristeitä ja laitettiin ikkunoita paikalleen.

Majaa rakennettiin alkuun palkatun työvoiman avulla. Seuran jäsenet osallistuivat kuitenkin rakennustöihin alusta alkaen. Säännölliset sunnuntaiaamun talkoot alkoivat helmikuussa 2005. Kevään mittaan rakentaminen tapahtui jo lähes kokonaan seuran jäsenten talkootyönä. Huhti-kesäkuun aikana tehtiin terassi sekä asennettiin katon peltikate ja ulko-ovet. Kesäkuussa valettiin vielä majan lattiat ja rakennettiin uusi kunnollinen laituri. Pihakin saatiin siistittyä ennen kuin rakentaminen keskeytettiin purjehduskauden ajaksi.

Syyskuussa rakentamista jatkettiin taas talkoovoimin joka sunnuntai. Vuoden loppuun mennessä talkootyötunteja oli kertynyt jo yli 800. Rakentamista on jonkin verran hillinnyt rahapula. Vuoden 2005 aikana seura on saanut sponsoritukea, Taloustalkoot tuottivat jonkin verran. Lisäksi seura on saanut tukea tavarana ja alennuksina. Rahapulasta huolimatta rakentaminen on edennyt hyvin.

 

 

 

Kilpailukausi -05 alkoi räväkästi heti kesäkuussa Vikla Ranking -kilpailulla, johon osallistui 11 venekuntaa. Kesän ensimmäiseen matkakilpaan Kaljaasille lähti kolme venekuntaa.

Matkakilpailutoiminta kiihtyi heinäkuussa kahdeksan venekunnan osallistuessa Karjalohjalle purjehdittuun kisaan. Kaksi viikkoa myöhemmin purjehdittiin kilpaa takaisinpäin, osallistujamäärä oli sama.

Lightningien rankingkilpailuihin elokuussa osallistui kahdeksan venekuntaa.

Syyskuussa oli perinteinen Ulzun juhlaeskaaderi viiden veneen voimin.

Kilpailukauden kruunasi Merident Race, 29'er Junior SM-kilpailu. Mestaruutta tavoitteli kymmenen venekuntaa.

Ohjattuja junioripurjehdusiltoja pidettiin perinteisesti kesäkuun alusta elokuun loppuun maanantaisin ja keskiviikkoisin. Lisäksi osa kilpailevista junioreista harjoitteli aktiivisesti purjehdusiltojen ulkopuolella. Junnuiltoihin osallistui kerrallaan 10-15 junioria, yhteensä illoissa kävi 315 junioria.

Heinäkuussa pidettiin perinteinen purjehdusleiri Ollisaaressa. Siihen osallistui kaksikymmentä junioria. Leirillä oltiin yötä ja ohjelmasta vastasivat mm. seuramme vanhemmat juniorit. Elokuussa järjestettiin junioripurjehtijoille LP:n mestaruuskisat Optimisti- ja Laserluokissa.

Junioripurjehtijoistamme Oskari ja Valtteri Virtasen venekunta kiersi menestyksekkäästi 29'erien rankingsarjan, sijoitus oli 2.Veljekset ottivat myös osaa EM:iin ja PM:iin ollen 8. (paras suomalainen venekunta PM:ssä huomioiden kaikki luokat). Juniori-SM kisoissa he saavuttivat hopeaa. Venekunnan saavutuksen Lohjan kaupunki huomioi myös myöntämällä molemmille purjehtijoille junioriurheilijastipendin.

Lisäksi kaksi juniorityttöä, Ina Kuusisto ja Lisa Winter kiersivät E-jollien ranking sarjan, osallistuivat E-jollien EM- sekä juniorien EM-kilpailuihin. Elmeri Piltti kiersi Optimistien rankingsarjan.

2005 Kilpailumenestyksiä:
Antti Lipasti saavutti hopeasijan purjelautojen formulaluokan SM-kilpailussa Kalajoella.

 

 

 

Valtteri ja Oskari Virtanen ylsivät hopealle 29'er-veneiden juniori-SM kilpailussa.

 

 

 

Kari Ulvion ja Seppo Tuomisen venekunta voitti Lohjan matkapurjehdusmestaruuden saaden matkapurjehduskiertopalkinnon, Maria Wennerstrand ja Seppo Tuominen voittivat Ulzun Juhlaeskaaderin ja LP:n optimestaruuden voitti Emma Åkerlund.